Stadin nuorisotoimeen uutta potkua (Keskustelut)


Lähiön kasvatti itsekin Kirjoitettu 2.9.2012 15:28

Itse kun nuorena valitin että ei ole tekemistä, äiti käski siivota tai laittaa ruokaa. Ei vienytkään kauaa kun opin viihdyttämään itseäni mm. lukemalla kirjoja tai askartelemalla. Mutta siis miksei nämä nuoret vaikkapa porukalla ota asiakseen siivota jonkun kämppää tai muuta hyödyllistä? Tai voisi tehdä leffoja tai biisejä, tai urheilla. Onhan tässä maailmassa paljon tekemistä, mihin ei nuorisotaloja tarvita! Koko elämä ei ole mitään kahvilla istumista.

Pepe Kirjoitettu 31.8.2012 21:49

Nuorisotoimen, kuten muidenkin stadin virastojen ongelmana on, että niiden työntekijät ovat käytönnössä suojatyöntekijöitä, joita ei kiinnosta mikään muu kuin käyttää kahdeksan tuntia päivästä mahdollisimman vähän tehden pientä palkkaa vastaan. Nuorisoasiainkeskuksessa myös työskentelee jopa tyyppejä, jotka eivät ymmärrä nuorten kanssa tehtävästä duunista tai toimistoduunien ollessa kyseessä esim. netistä tai sähköpostistakaan mitään. Nuorisotaloista on aika ajanut ohi jo vuosia sitten ja pelkät seinät ei riitä: ei ketään kiinnosta enää biliksen peluu, pleikkarit tai telkkarin katselu. Skideillä on pleikkarit kotona, kännykät täynnä pelejä ja töllöä voi tuijottaa kotonakin. Futis on hyvä harrastus, mutta miksi jotkut nuorisotyön tekijät yrittävät tyrkyttää lapsille ja nuorille pallon potkimista, joka pohjimmiltaan ei ole mitään muuta kuin teknistä osaamista korostava taitolaji, jossa kaikilla lapsilla tai nuorilla ei ole mahdollisuuksia pärjätä. Pitäisi tarjota paljon erilaista tekemistä ja vaihtoehtoja sisällölle. Muuten jengi notkuu vielä vuosienkin päästä tuolla ostarilla, kuten tänä päivänä. Sitten kun niiltä kysyy, että miksi ette ole nuorisotalolle niin vastauksena saa, että siellä on tylsää.

Jyppy Kirjoitettu 31.8.2012 13:16

Tommi Laitio valittiin johtamaan nuorisotointa. Hän kirjoittaa FB:ssä, että "nuorisoasiankeskuksessa on niin tajuttoman hyvää tekemistä ja motivoitunutta porukkaa, että se pitää saada isommin esille." Jäädään katsomaan, mitä tapahtuu. Onnea Tommi Laitiolle.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi