Vuokralla asuminen (Keskustelut)


Luokkatietoinen Kirjoitettu 9.4.2013 17:37

Minkäkö takia luokitellaan? Monta syytä. Yksi on se, että voidaan tuntea itsensä paremmaksi: aina löytyy joku huonompi. "Tavalliselle" juopot, juopoille narkkarit jne. Sitten kaupungin hallinnolla on omat syynsä luokitella ihmisiä. Näitä riitää. Kaikki yhtä hyviä tai huonoja.

Ihmisiä ne on juopotkin! Kirjoitettu 8.4.2013 15:11

Minkä vuoksi luokitellaan ihmisiä sen mukaisesti, ovatko juoppoja vai liikuntaan vinksahtaneita nk. normaaleja?
Kyllä spurgukin on jonkun lapsi ja täysi ihminen siinä kuin urheiluhullu kiilusilmä kommarikin. "Arvaa oma arvosi ja anna arvo toisellekin"!

Lars-Erik Kirjoitettu 7.4.2013 17:08

Herbert, eikös ole kiva ettei rööperi ole enää rööperi

Avointa tietoa, kiitos Kirjoitettu 2.4.2013 19:11

Nyt kiinnostaisikin tietää, ketkä kaikki on Kontulan ostarilan tiloja vuokraamassa. Heittääkö joku lonkalta vai vaatiko tämä vähän kaivamista? Selvitetäänpä ketä taustalla on.

Herbert W. Kirjoitettu 2.4.2013 18:38

Asuin lapsena ja nuorena Eirassa Rööperin rajamailla. Silloin Rööperi oli vielä Rööperi, eli paikka missä kukaan ei kyennyt kasvamaan tynnyrissä. Tuon kauhistuttavan näyn, jonka lomailija näki lomaillessaan Kontulan ostarissa, minä näin Rööperissä joka päivä; aamulla, jolloin kävelin Tehtaankadun ravintola Suomen ja tuon yleisen käymälän sekä Pursimiehenkadun Nubiksen ohi Ratakadun kansakouluun, iltapäivällä, jolloin jaoin Iltasanomia Rööperin ja Munkkisaaren portaisiin ennen vuokrasäännöstelyä sekä illalla, jolloin kävelin Uudenmaankadun Temppelille Pelastusarmeijan torvisoittotunneille.

Näin sen lauantaisin joko Hernesaarenkadun, Pursimiehenkadun tai Punavuorenkadun yleiseen saunaan kävellessämme, joskus jo kuudelta, jolloin saunat olivat täynnä Hietalahden telakan duunareita. Tuohon aikaan kaikkea tuota kutsuttiin elämäksi. Vexi Salmi ja Ahti Lampi keksivät valttikorttinsa vasta myöhemmin.

En ole kaupungin päättäjä, mutta käsitykseni mukaan Kontulan ostarissa on ainakin pari kolme eri vuokranantajaa, jotka vanhojen helsinkiläisten ostoskeskuksien muutospaineiden alla yrittävät saada vuokraa omistamistaan tiloista. Tehtävä ei todellakaan ole helppo, sillä kaupunginsuunnitteluviraston toimet ovat jo aikaa sitten jääneet suunnitteluasteelle .

Se, että ravintoloiden asiakkaita seisoskelee jo iltapäivällä ravintoloiden edessä, ei sinänsä pidä paikkaansa. He seisoskelevat siellä heti ravintoloiden auettua. Ravintoloissa kun ei enää saa polttaa tupakkaa, mutta viinaa saa kyllä juoda mielin määrin, ellei aluehallintovirasto puutu asiaan.


Kontulan ostoskeskuksen keväthuumaa Kirjoitettu 1.4.2013 22:47

Kävin eräänä päivänä - ensimmäistä kertaa tänä vuonna - ostarilla. Päätin lomapäivänäni käydä Kontulan ostoskeskuksessa. Näky oli kauhistuttava. Kaikkien ravintoloiden edessä seisoskeli iltapäivällä jo täydessä laitamyötäisessä "ravintola-asiakkaita". Eräästä baarista revittiin ulos puoliksi sammunutta ermoa ja vanhempi pariskunta talutti toisiaan kun eivät pysyneet pystyssä. Kyllä, kaikki 14 ravintolaa vetää naapurilähiöiden "asiakkaat" Kontulaan, koska muissa lähiöissä ei ole 14 kapakkaa 100X100 m2 alueella. Kylläpä sain taas Kontulan ostoskeskuksesta niin hyvän vaikutelman, että en sinne pariin vuoteen mene. Meitä vastaavia on paljon ja lapsetkin ohjataan mahdollisimman kauas kyseisestä paikasta. Kuka kaupungin päättäjä vastaisi seuraavaan: Miksi on annettu tällainen kapakkakeskittymä yhdelle ostoskeskukselle, vastaavaa määrää ei ole edes Helsingin rautatieasemalla. Vastaukseksi ei riitä, että kysynnän mukaan. Halutaanko muiden lähiöiden ongelmat kaataa Kontulaan.

VV Mikkonen Kirjoitettu 9.2.2013 14:41

Kannatan Herbertin lainausta. Tuollaisia mamuslummi-sanoja ei pitäisi viljellä lainkaan.

Herbert W. Kirjoitettu 7.2.2013 15:01

Otteita Helsingin kaupungin strategiaohjelmasta 2013-2016 (luonnos):

Eettiset periaatteet
Yhteinen helsinkiläisyys kunnioittaa eri väestönryhmien kuuluvien oman kielen ja kulttuurin säilyttämistä sekä kakkien asukkaidenkulttuurisia oikeuksia.Helsingissä ei suvaita rasismia - helsinkiläinen voi olla monenlainen ja jokainen on yhdenvertainen. Naisten ja miesten välinen tasa-arvo on kaikkien ihmisten perusoikeus ja yhteiskunnallinen perusarvo.

Maahanmuuttajat aktiivisina kaupunkilaisena
Lisätään maahanmuuttajien osallisuutta ja työllisyyttä sekä piennetään maahanmuuttajien työttömyyttä ja maahanmuuttajanuorten syrjäytymistä.


Karelia Kirjoitettu 7.2.2013 12:34

Kurjin visio näyttää johtavan esimerkiksi Kontulassa duunarien Tapiolasta mamu-slummiin, Jouko Kokkonen kirjoitti Mellunkylälehdessä 3-2009. Mellunkylän asukkaista maahanmuuttaja-taustaisia on lähes viidesosa. Etenkin monissa vuokrataloissa heidän osuutensa on paljon suurempi, kirjoitti Kokkonen. Pitääkö tämä edelleen paikkansa?

Herbert W. Kirjoitettu 5.2.2013 11:11

Sato:n ajankohtaiset, oudot, vanhanaikaiseen riistoon viittaavat vuokrankorotukset vaativat aluefoorumin, jossa käsitellään vuokralla asumisen edellytyksiä vuokralaisten näkökulmasta. Vuokranantajien kootut selitykset me jo tunnemme.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi