KontuFestari 2013


 
KontuFestarista on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut yksi Itä-Helsingin suurimmista kulttuuritapahtumista. Tämä maksuton kansanjuhla järjestetään kahden lavan voimin Kontulan Kelkkapuistossa lauantaina 24.8.2013 klo 12-21. - Kustannusten vuosittaisesta merkittävästäkin noususta ja tapahtumatukien jälkeenjäämisestä huolimatta KontuFestari tarjoaa tänäkin vuonna hyvää musiikkia ja monipuolista ohjelmaa moneen eri makuun hienossa puistoympäristössä.
 
KontuFestari 2013 on samalla myös kansainvälisempi kuin koskaan aikaisemmin. Tuttujen kotimaisten esiintyjien, mm.Tuomari Nurmion ja Spugetin, Pelle Miljoona Unitedin, Notkea Rotta All Starsin ja Stadin Juhlaorkesterin lisäksi tapahtumassa esitellään laajemminkin eurooppalaista kulttuuria peräti kuudesta eri maasta.
 
Viro-folkin ehdottomaan kärkikastiin kuuluva Svjata Vatra tulee Virosta, taitava Artur Dutkiewiczin jazztrio Puolasta, arvostettu katutaideryhmä La Compagnie DeFakto Ranskasta, hauskan älykäs stand up -koomikko Josh HowieEnglannista, Club Balkan Feverin isähahmo DJ Borzin Saksasta ja italialaista musiikkia esittää vuorostaan Suomessa asuva Luca Gargano Rhythm Music Orchestra. - KontuFestarin ainutkertaisen eurooppalaisen kulttuurikokonaisuuden toteutuksen mahdollistavat Eunic -verkoston (European Union National Institutes for Culture) Suomen jäsenet eli Viron Suomen-instituutti, Puolan Suurlähetystö, Ranskan instituutti, British Council, Goethe-Institut ja Italian kulttuuri-instituutti.
 
Lisäksi yhteistyössä Nuorisoasiainkeskuksen kanssa järjestetään kesän aikana ennen tapahtumaa äänestys, jossa nuoret pääsevät valitsemaan yhden esiintyjän KontuFestareille.Tarjolla olevia ehdokkaita voi äänestää Facebookissa, osoitteessa: https://www.facebook.com/events/157927644392305/
 
Nuorisoasiainkeskuksella on paikan päällä toki muutakin ohjelmaa tarjolla. Toimintaansa esittelevät myös mm. Kontulaan syksyllä jalkautuva Kansallisteatteri ja Aalto-yliopiston vetämä Lähiö 2072 -hanke. 
 
Aatteiden Teltassa voi tutustua poliittisten puolueiden toimintaan.
 
Tapahtuma on maksuton ja päihteetön. Yleisöä palvelee festaritori.
 
KontuFestarin järjestää KontuKeskus ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen, Eunic verkoston Suomen jäsenten ja kaupungin Lähiöprojektin kanssa. Tapahtuma on myös osa tämänvuotista Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -demokratiapilottia.
 
Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään. Videoita ja muuta kiinnostavaa materiaalia löytyy  KontuFestarin Facebook -sivuilta: https://www.facebook.com/Kontufestari2013


 
KontuFestarin ohjelmatäydennykset sekä alustavat aikataulut
 
Jo julkaistun ohjelman lisäksi KontuFestarien esiintyjäkaarti täydentyy Madsonilla ja Huutsi Kuutsilla. Lisäksi festarien muu anti on täsmentynyt, kuten myös tapahtuman alustavat aikataulut, jotka ovat suuntaa antavia.
 
Nuoret valitsivat äänestyksessä Madsonin esiintymään festareille
 
Osana Helsingin kaupungin Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -demokratiapilottia, nuoret pääsivät yhteistyössä nuorisoasiainkeskuksen kanssa äänestämään yhden esiintyjän KontuFestareille ja kyseisen äänestyskisan voitti Madson (Maxie Madisson), joka nousee KontuFestarin päälavalle lauantaina 24.8. klo 13.15.
 
Nuorisoasiainkeskuksen teltalla mahdollisuus voittaa Pleikkari 3
 
Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi järjestää yhdessä Itäisen nuorisotyöyksikön kanssa ainutlaatuisen tilaisuuden 13-20-vuotiaille voittaa mm.Playstation 3 -pelikonsolin. Tule KontuFestareilla klo 14.00-19.00 nuorisoasiankeskuksen teltalle puhaltamaan NOLLAT alkometriin ja samat NOLLAT klo 21.00 alkaen Luupin nutalle ja osallistut arvontaan, joka järjestetään samaisena iltana puhallutuksen jälkeen Luupissa. KontuFestareilla nuorisoasiankeskuksen ohjelmassa myös mm. koripallokisa, teltalla jaetaan skatehallin ja nuorisotalojen infoa sekä luvassa myös muita aktiviteettejä.
 
Huutsi Kuutsi täydentää lasten ohjelman antia
 
Huutsi Kuutsi on Kipinäpuiston ja leikkipuisto Kurkimäen sosiaaliohjaajien/tiiminvetäjien Harri Kokkosen ja Pablo Salmesin muodostama duo, joka esittää tuttuja lastenlauluja kuin myös omaa tuotantoa iloisella ja reippaalla otteella KontuFestarin Puistolavalla alk. 13.45.
 
Kansallisteatteri jalkautuu Kontulaan
 
Kansallisteatteri järjestää syksyllä 2013 Kontulassa teatteriin, musiikkiin, kirjoittamiseen, liikeilmaisuun ja kuvataiteeseen liittyviä viikoittaisia työpajoja. Niiden tuloksista syntyy esitys, joka nähdään Kontulassa sekä Kansallisteatterissa tammikuussa 2014. Reittejä Kontulaan -projektin lähtölaukaus on KontuFestarilla lauantaina 24.8.
 
Yhdessä Mellunkylää kehittämään!
 
Mellunkylässä pilotoidaan Lähiö 2072 -hankkeessa syksyllä 2013 yhteisöllistä lähiökehittämistä. Osana tätä AVE MELLUNKYLÄ! -pilottia järjestetään mm. MESTOILLA-videokilpailu 12-19-vuotiaille. Kelkkapuiston ständillä kävijät voivat tulla lisäämään aikajanalle "elämänsä biisin" tai muuten vain jättämään merkkinsä festarihengessä.
 
Puolueet esittäytyvät Aatteiden Teltalla, kulttuuriministeri pitää tervehdyspuheen
 
Aatteiden Teltta on ollut vuodesta 2003 lähtien osana KontuFestarien ohjelmaa. Teltassa yleisöllä on mahdollisuus tavata tunnettuja poliittisia päättäjiä eri puolueista ja kysellä heidän mielipidettään ajankohtaisista asioista. - Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki vierailee tapahtumassa myöhemmin lauantai-iltapäivällä ja pitää tervehdyspuheen yleisölle.
 
KontuFestari 2013, alustavat ja suuntaa-antavat aikataulut 
 
PÄÄLAVA
 
Klo 13.15 > Madson
 
n. klo 14.15 > Artur Dutkiewicz Trio 
 
n. klo 15.30 > Svjata Vatra
 
n. klo 16.45 > Notkea Rotta All Stars
 
n. klo 18.15 > Pelle Miljoona United
 
n. klo 19.45 > Dumari & Spuget
 
PUISTOLAVA
 
Klo 12.00 > Musikantit
 
n. klo 13.45 > Huutsi Kuutsi
 
n. klo 15.00 > Stadin Juhlaorkesteri
 
n. klo 16.15 > La Compagnie DeFakto
 
n. klo 17.45 > Luca Gargano Rhythm Music Orchestra
 
n. klo 18.30 > Josh Howie
 
n. klo 19.00 > DJ Borzin 
 
Kaikki esiintymisajat ovat siis noin-aikoja. Oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin pidätetään.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi