Monikulttuurinen itsenäisyyspäiväjuhla 6.12.

Somaliyhdistys Berde ry, SPR Helsingin ja Uudenmaan piiri järjestävät YHTENÄINEN ITSENÄISYYS – monikulttuurisen itsenäisyyspäivän juhlan 6.12.2007 Helsingissä, Kinaporin palvelukeskuksessa.

Juhlan tarkoituksena on antaa maahanmuuttajille puheenvuoro ja foorumi jossa he voivat kertoa kantasuomalaisille mitä he arvostavat Suomessa ja miksi he haluavat asua täällä. Juhlaan kutsutaan enemmistönä maahanmuuttajataustaisia henkilöitä viettämään Suomen itsenäisyyspäivää yhdessä toistensa ja kantasuomalaisten kanssa. Juhlassa pidetään puheita Suomesta ja suomalaisuudesta, on musiikki- ja tanssiesityksiä sekä nautitaan makupaloja eri kulttuureista.

Monikulttuurisen Suomen itsenäisyyspäivän juhla "Yhteinen itsenäisyys" järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingissä viime vuonna kulttuurikeskus Caisassa.  Juhlaan osallistuneiden uussuomalaisten ja kantasuomalaisten palaute oli erittäin myönteinen. Juhla sai myös paljon huomiota mediassa ja kiinnostus juhlaa kohtaan on nyt varsin suurta eri paikkakunnilla Suomessa. Viime vuoden juhlaan osallistui noin 170 henkilöä ja tänä vuonna tarkoituksena on järjestää monikulttuurinen juhla noin 300 henkilölle.

Kaikki Suomessa asuvat arvostavat suomalaisessa yhteiskunnassa samoja asioita, rauhaa, itsenäisyyttä ja hyvinvointia. Taustoistamme riippumatta nämä asiat ovat meille kaikille arvokkaita ja tärkeitä. Paras tapa tämän osoittamiseen on juhlistaa yhdessä Suomen itsenäisyyspäivää.
 
Lisätietoa juhlasta antaa toiminnanjohtaja Abdirahim Hussein Berde ry, puhelin 041 48 12322.

 
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi