Autottomana päivänä 22.9. matkustetaan tarjoushinnoin
Maanantaina 22. syyskuuta vietetään Autotonta päivää. Joukkoliikenteen kampanjapäivänä matkustetaan jälleen tuntuvasti alennetuin hinnoin. Helsingin, Espoon, Vantaan, Keravan ja Kirkkonummen sisäiset aikuisten kerta- ja arvoliput maksavat euron. Lasten ja alennusryhmien lipun saa 50 sentillä. Hintaetu koskee myös HKL:n kännykkä- ja raitiovaunulippuja.

Muut liput hinnoitellaan vyöhykejaon mukaan niin, että kahden vyöhykkeen lipun eli seutulipun ja lähiseutu 2 -lipun saa kahdella eurolla (lapset 1 eurolla) ja kolmen vyöhykkeen lähiseutu 3 -lipun kolmella eurolla (lapset 1,50).

Kampanjapäivän liput ovat käytössä aamuvarhaisesta klo 4.30 alkaen seuraavan yötaksan alkamiseen klo 2.00 saakka. Lippuihin sisältyy normaali vaihto-oikeus. Kampanjahinta on ohjelmoitu matkakortinlukijaan, jolla arvolipun ostaminen sujuu vaivattomasti. Kertalipun saa joko kuljettajalta, konduktööriltä tai lippuautomaatista.

Kampanjahinnoittelusta poiketen U-linjoilla hintaetu koskee ainoastaan matkakortin arvolla ostettuja lippuja. Liikennevälineestä tai automaatista ostetulla kertalipulla ei voi myöskään vaihtaa U-liikenteen bussiin.

Autottomana päivänä halutaan kiinnittää huomiota liikkumisen valintoihin ja niiden merkitykseen kaupunkikeskustojen ympäristölle ja arkielämän viihtyisyydelle.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi