Tulossa lokakuussa mm. SM-kilpailut, uusi Mellunkylä -lehti, tanssikurssi ja Kulttuurien viikko


Kontulan Kelkkapuistossa SM Cyclo Cross -tapahtuma 10.10.2010

Pyöräilykauden päätös huipentuu Cyclo Cross-pyöräilyn 2010 Suomen Mestaruuskilpailuihin sunnuntaina 10. lokakuuta Kontulan Kelkkapuistossa, Porttitien välittömässä läheisyydessä. Kisat pidetään ensimmäisen kerran itäisessä Helsingissä. Mukana Suomen parhaat CC-kuskit. Tilaisuus on katsojille maksuton.

Kilpailut alkavat klo 11 nk. avoimella luokalla, jossa aloittelijatkin ovat tervetulleita kokeilemaan lajia. Osallistuminen ja osallistumismaksut maksetaan paikan päällä kilpailunjärjestäjälle (CCH) á 15 euroa/osallistuja. Kilpailutoimisto on avoinna klo 9.00 alkaen. Osallistujien henkilökohtainen tapaturmavakuutus on oltava kunnossa.

SM-kilpailut alkavat vuorostaan klo 11.30, jolloin matkaan lähtevät sarjan M/N-16 pojat ja tytöt. Tämän jälkeen kilpailu etenee M/N-18-, Naiset- ja Miehet Elite-luokkien lähdöillä. Palkintojenjako on maalialueella n. klo 13.55.

Tämän pyöräilyn huipputapahtuman Itä-Helsingissä tarjoavat yhteistyössä Helsingin Liikuntavirasto, Kontulan yrittäjät, SLU, CCH ja Helsingin kaupunki. Tapahtuman järjestäjänä toimii Cycle Club Helsinki.


Uusi Mellunkylä -lehti jakelussa 11.10. alkaen

Uuden Mellunkylä -lehden pääkirjoituksessa Jouko Kokkonen kirjoittaa:

"Yksi Mellunkylä-lehden numeron pääteemoista on asuminen. Mellunkylän asuntokannasta huomattava osa on vuokra-asuntoja, joista pääosan omistaa Helsingin kaupunki. Kaupungin valmistelema vuokra-asumisen yhtiöittäminen on herättänyt huolta myös Mellunkylässä.

Asuntokaupassa yksi viime vuosien ilmiö on ollut maahanmuuttajien omistusasumisen lisääntyminen, joka jos mikä, on myönteinen esimerkki kotoutumisesta. Maassa maan tavalla asuminen ei kuitenkaan kelpaa välttämättä kaikille.

Henkilöhaastatteluissamme ovat Mikaelin seurakunnan uusi kirkkoherra Martti Häkkänen, Kontulan kirjaston tuore johtaja Leena Sallas ja Kontumarketin kauppias Esa Kiiskinen. Kaikkien ajatuksista välittyy eri näkökulmista yhteisöllisyyden merkitys alueen kehittämisessä.

Ajankohtaisosuudesta selviää, että Mellunkylässä tapahtuu syksyn mittaan paljon. Eri tilaisuuksissa on mahdollista tutustua kulttuureihin tai vaikkapa opetella tanssimaan. Aluefoorumeissa pääsee ottamaan kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Marraskuun lopussa järjestettävällä Aatteiden viikolla on mahdollisuus tentata poliitikkoja isoista kysymyksistä – hyvinvoinnista, pahoinvoinnista, kansanvallasta ja kansan vallattomuudesta. Viikolla esiin nostettavat teemat pääsevät esiin toivottavasti myös kevään eduskuntavaalien kampanjoinnissa.

Julkisuuden kestopuheenaiheisiin kuuluu Mellunkylän maine. Sain jokin aika sitten kipakan puhelun – asuntoaan myyvä mellunkyläläinen oli kokenut, että sijainti painoi hintaa roimasti alas ja vähensi ostajien kiinnostusta. Hänen mielestään Mellunkylän maineen kohottamiseksi ei ole tehty tarpeeksi töitä. Yritin vakuuttaa, että Mellunkylän julkista kuvaa on yritetty monipuolistaa, mistä esimerkiksi tämänvuotinen Itä-Helsinki -palkinto on osoitus. Yhtä mieltä olimme siitä, että julkisuudessa jylläävät kielteisten mielikuvien kierrättäjät. Toisaalta ennakkoluulonsa ohittamaan kykenevät hyötyvät suhteellisesti edullisista asuntojen hinnoista."

Maksutonta Mellunkylä -lehteä on saatavissa 11.10. alkaen mm. mm. Kontupisteessä, Symppiksessa, Mellarissa, Kontulan kirjastossa, Kontulan lähiöasemalla ja K-Supermarketeissa.


Tanssi omien tähtien kanssa

Tanssin peruskurssi 17.10.- 14.11.2010

Kontulatalon Wanhassa Postissa (Kontulan ostoskeskus).
Sunnuntaina 17.10. klo 16-18 Foksi
Sunnuntaina 24.10. klo 16-18 Fusku
Sunnuntaina 31.10. klo 16-18 Valssi
Sunnuntaina 07.11. klo 16-18 Bugg
Sunnuntaina 14.11. klo 16-18 Tango

Tanssiohjaajana Risto Niemi.

Kurssin hinta 20 €/osallistuja (2 €/tunti). Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautuminen pareittain viim. 15.10. mennessä, puh. 0400-790 291. Ilmoittautuminen on sitova. Järjestäjänä KontuKeskus ry yhteistyössä Kulttuuriraiteen kanssa.


Kulttuurien viikko 18.-22.10.2010 Kontulatalo & Lähiöasema, Kontulan ostoskeskus

Uuden, monikulttuurisen tapahtuman ohjelmassa mm. elokuvia, työpajoja, esittelyjä, bändejä, foorumi ja ruokakulttuuria eri puolilta maapalloa.

Ohjelma:

Maanantaina 18.10. klo 18.00 Wanha Posti, vapaa pääsy, elokuvaesitys:
Bahman Ghobadi: Half Moon (2006, Iran/Kurdistan, englanninkieliset tekstit)
Elokuva seuraa vanhan muusikon matkaa esiintymistilaisuuteen Irakin Kurdistaniin. Elokuva voitti San Sebastianin kansainvälisen elokuvajuhlan pääpalkinnon vuonna 2006.

Tiistaina 19.10. klo 18.00 Wanha Posti, vapaa pääsy, elokuvaesitys:
Aleksandr Sokurov: Father and son (2003, Venäjä, englanninkieliset tekstit)
Elokuva kuvaa isän ja pojan elämää sekä heidän keskinäistä suhdettaan.

Keskiviikkona 20.10. klo 18.00 Wanha Posti, vapaa pääsy, elokuvaesitys:
Fernando Meirelles: City of God (2002, Brasilia, suomenkieliset tekstit)
City of God (Jumalten kaupunki) on palkittu elokuva Rio De Janeiron slummin katuelämästä, jossa huumeet, jalkapallo, elämä ja kuolema kulkevat käsi kädessä.

Torstaina 21.10. klo 10 alkaen Wanha Posti, vapaa pääsy:
Lastenohjelmaa lapsille ja perheille
klo 10.00-10.30 Laulu- ja leikkituokio alla kouluikäisille
klo 10.30-11.15 Kulttuuribingo, koko perheelle sopiva tapahtuma
klo 15.00-15.30 Merirosvo- orkesteri

Torstaina 21.10. klo 12 alkaen Kontulan lähiöasema
Monikulttuuriset työpajat
klo 12.00-15.00 Pikakurssi Afrikan ja Thaimaan ruokakulttuuriin. Materiaalimaksu 5 €. Max. 12 hlö.
klo 15.00-17.00 Helmikorut ja hiusten koristelu (mm. letitykset). Materiaalimaksu 5 €. Max. 20 hlö.
Rajoitetusti paikkoja. Lisätietoa ja ennakkoilmoittautumiset työpajoihin Kontulan lähiöasemalle, puh. (09) 310 61952.

Torstaina 21.10. klo 18.00-20.00 Kontulan Symppis, vapaa pääsy, keskustelufoorumi:
“Onko Suomi maailman paras maa?”
Keskustelutilaisuus ulkomailta muuttaneiden Suomeen liittyvistä ajatuksista ja mielipiteistä.

Perjantaina 22.10. klo 16.00-22.00 Kontulatalo (Kontulan Symppis, Wanha Posti ja Kontupiste), vapaa pääsy:
Kulttuurien viikon päätapahtuma
Monikulttuurisen viikon päätapahtumassa esiintyvät klo 17.30 inkeriläinen kansantanssi- ja lauluryhmä Tuulistullaa, klo 18.30 italialaisten laulujen tulkitsija Luca Cannavo Duo (Italia/Suomi), klo 19.30 kelttiläismusiikin edustaja Kill Kelly (Englanti/Ranska/Suomi) ja klo 20.30 afrikkalainen Mama Africa -rumpuryhmä.
Livebändien lisäksi Symppiksessä ruokakulttuurimaistiaisia maailmalta. Wanhassa Postissa vuorostaan basaari sekä mm. Thaimaan matkailuesittely. Kontupisteessä demotaan www.muxlim.com ja www.infopankki.fi -sivustoja.

Kulttuurien viikko -tapahtumaan osallistuvat mm. African and African Europeans Association Afaes ry, The Finnish Thai Association ry, Inkerikeskus ry, Bosnialaisen kulttuurin yhdistys Behar ry, Irakin naiset ry, Kurdinaisten  yhdistys Älä kadota jälkiäsi ry, Suomen musliminaiset ry sekä alueen koulut ja leikkipuistot. Tapahtuman järjestää Kontukeskus ry yhteistyössä Kontula-Seura ry:n, Helsingin kaupungin sosiaaliviraston ja kulttuurikeskuksen sekä Lähiöprojektin kanssa. Tervetuloa!KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi