Kansallisteatterin -yleisötyöhankkeen Kontula aika! -esitykset tammikuussa 2014

Kontula, yksi Suomen tunnetuimpia lähiöitä, täyttää vuonna 2014 puoli vuosisataa. Juhlavuoden yhteydessä järjestetään monenlaisia tapahtumia. Luvassa on konsertteja, taidenäyttelyitä, festareita (kesäkuussa OstariFestari ja elokuussa KontuFestari), aluefoorumeja ja monenlaisia muitakin tilaisuuksia. - Tapahtumasarjan avaa tammikuussa Kontulan aika! -esitysten sarja, joka on Suomen Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -yleisötyöhankkeen loppuhuipennus.
 
Kenelle Kontula kuuluu? Mikä tekee kodista kodin? Minne tämä kaupunki on menossa?
 
Viime syksyn aikana Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan yleisötyöhanke jalkautui alueelle erilaisten taidetyöpajojen ja tapahtumien muodossa. Näiden materiaalien ja kokemusten innoittamana on syntynyt esitys Kontulan aika!, joka saa ensi‐iltansa Kontulassa Helsingin yhteislyseossa 13. tammikuuta,  ja vierailee Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 17.–18. tammikuuta. Näyttämöllä nähdään työpajoihin osallistuneita kontulalaisia. Esityksen on ohjannut projektin taiteellinen johtaja Eveliina Heinonen ja käsikirjoittanut dramaturgi Juho Gröndahl. Projektia on tukenut Helsingin Kulttuurikeskus.
 
Kontulan aika! on näytelmä suon päälle rakennetusta kaupunginosasta ja sen asukkaista. Se kertoo kotiseudun herättämistä tunteista, luonnosta, kaupunkisuunnittelusta, ristiriitaisista unelmista sekä lepakoista. Se on esitys tavallisten ihmisten arjesta, jonka taustalla havisevat historian lehdet, suuret rakennemuutokset ja satumaiset sukutarinat.
 
Ensi-ilta:
ma 13.1.2014 klo 19 Helsingin yhteislyseolla (Rintinpolku 2, 00940 Helsinki)
 
Muut esitykset:
ti 14.1.2014 klo 12 Helsingin yhteislyseo
ti 14.1.2014 klo 19 Helsingin yhteislyseo
pe 17.1.2014 klo 19 Kansallisteatteri, Pieni näyttämö
la 18.1.2014 klo 19 Kansallisteatteri, Pieni näyttämö
 
Esityksiin on vapaa pääsy. Rajoitettu määrä lippuja saatavissa Helsingin yhteislyseon esityksiin Kontulan kirjastossa ja Pienen näyttämön esityksiin Kansallisteatterin lippumyymälässä.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi