Galleria KontuPisteessä Kaunis Kontula -valokuvanäyttely kesäkuun alussa

 
Valokuvaaja Annuska Dal Maso on kevään aikana kartoittanut Kontulan kauniita paikkoja. Dal Maso kiersi avustajansa Tuija Salvoaaran kanssa Kontulaa kysellen sen asukkaita kartan avulla näyttämään heille omasta mielestään kauniita paikkoja Kontulassa. Paikat merkittiin karttaan punaisin pistein. Tämä kartta on myös nähtävillä KontuPisteen näyttelyssä.
 
Toukokuussa Dal Maso kiersi karttaan merkityissä paikoissa ja kuvasi niitä, etsien sitä kauneinta kuvakulmaa.  Monet kuvat on otettu aamuvarhaisella auringonnousun aikaan, tämä johtuu osittain valon ainutlaatuisuudesta aamuisin, osin siitä että silloin kohteissa ei ollut muita ihmisiä liikkeellä. Aamu-usva tuo osaan kuvista unenomaisen ja herkän tunnelman.
 
Osa kuvista on esillä vedoksina gallerian seinällä ja koko kuvasaldo on nähtävissä KontuPisteen suuressa tv-näytössä digitaalisessa muodossa, jossa ne pyörivät kaikkien nähtävillä.
 
Kaunis Kontula  on osa Kontulan Taidekuuria, jossa kulttuuriyhdistys Lila ry on vuoden 2014 aikana jalkauttanut kolme taiteilijaa ja yhden sosionomin Kontulaan tekemään taidetta yhteisölle. Tarjolla on ollut perhostyöpajoja, joiden tuotokset muodostavat yhteisötaideteoksen Kontulan Ostarin lasitorneihin (avajaiset 12.6), avoimia tanssitunteja, tanssiesityksiä, valokuvatyöpajoja sekä erilaisia keskustelutilaisuuksia Kontulan kirjastossa. 
 
Annuska Dal Maso on valokuva- ja yhteisötaiteilija. Taiteellisessa työssään hän ammentaa ideansa ja inspiraationsa tarinoista, muistoista, elämästä ympärillä. Dal Maso kokee olevansa loputtoman kiinnostunut ihmisten kertomista tarinoista, olivat ne totta tai tarua. 
Yhteisötaiteessa Dal Maso kokee tärkeimmäksi tehtäväkseen antaa ihmisille mahdollisuus tulla kuulluksi, kuvan, äänen tai jonkin muun menetelmän kautta.  Dal Mason tekemistä kannattelee vahva usko, että meillä kaikilla on kertomisen ja kuulemisen arvoinen tarina.
 
Lisää Annuska Dal Mason henkilökohtaisesta työskentelystä: www.annuskadalmaso.com
 
Lisää Annuska Dal Mason yhteisötaidetyöskentelystä: www.tunteetkuvaksi.fi
 
Tiistaina 3.6.2014 klo 16-17 Annuska Dal Maso on tavattavissa Galleria KontuPisteessä.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi