Matkakohteena Kontula -esitykset Kontulan ostarilla syyskuussa

 
Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -projektin toinen osa on käynnistynyt Matkakohteena Kontula -esityksillä, joka sai ensi-iltansa 22.8.2014 Kontulan ostoskeskuksella osana Kontula 50 vuotta -gaalaa. Seuraava esitys on 6.9.
 
Esitys lähtee Kontulan keskusaukiolta, heti metroaseman pääsisäänkäynnin kupeesta, ja sen aikana liikutaan ostoskeskuksen ympäristössä ja tutustutaan sieltä löytyviin paikkoihin. Matkaoppaina ja esiintyjinä toimii joukko paikallisia asukkaita.
 
Ostoskeskus on Kontulan sydän. Se on sosiaalisen elämän ja kohtaamisten keskittymä ja välttämätön asiointi- ja läpikulkupaikka. Monelle se on viihtyisä ja eloisa, tuttuja vilisevä olohuone, mutta moni myös pelkää sitä. Se herättää kenties kaikista Kontulan osista eniten ristiriitaisia tunteita niin ulkopuolisissa kuin kontulalaisissa itsessään. Reittejä Kontulaan -projekti lähti tutkimaan ostariin liitettyjä käsityksiä ja ennakkoluuloja ja niiden suhdetta todellisuuteen. Yhtenä materiaalin keräämisen tapana ovat toimineet ympäri ostoskeskusta sijoitellut postilaatikot, joihin ohikulkijat ovat saaneet kirjoittaa, mitä ajattelevat juuri nyt kyseisessä paikassa. Kirjeiden joukosta on löytynyt niin muistoja, iskulauseita, piirroksia, elämäntarinoita kuin mielipiteitäkin. Esityksessä nämä tarinat nivoutuvat esiintyjien omiin muistoihin, lehti- ja nettikirjoituksiin ja ostoskeskuksen historiaan ja nykyisyyteen.
 
Esitys on suunnattu niin Kontulaa ennakkoon tuntemattomalle yleisölle, vastikään alueelle muuttaneille kuin koko ikänsä kaupunginosassa asuneille. Tervetuloa opaskierrokselle!
 
Esitysajat:
 
la 6.9. klo 14
la 13.9. klo 14
la 20.9. klo 14
la 27.9. klo 14
 
Kesto noin 1 h
 
Liput

Kontulan Kulttuuripiste ma-pe 9-18 (Kontulatalo, Keinulaudantie 4), kulttuuripiste@kontu.la. Liput ovat maksuttomia, mutta paikkoja on rajoitetusti. 
 
HUOM! Otathan huomioon, että esityksen kuluessa kävellään joidenkin satojen metrien pituinen matka ostoskeskuksen ympäristössä.
 
Lisätietoja:
http://reittejakontulaan.blogspot.fi/
puh. 050 4651415
 
www.kansallisteatteri.fi
 
 
Työryhmä:
 
Matkaoppaat eli esiintyjät: Hannele Itäaho, Kristiina Laire, Marko Lumikangas, Tuula Sarivaara, Johanna Tujula, Tullevi Tuominen ja Christina Turtiainen
 
Ohjaus: Eveliina Heinonen
 
Dramaturgia ja esityskäsikirjoitus: Juho Gröndahl
 
Lavastus: Jonna Kuittinen
 
Apulaisohjaaja: Jukka Heiskanen
 
Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Ville Kekäläinen
 
Teatterikuraattori: Pirjo Virtanen
 
Tuotantoassistentti: Sofia ValliKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi