Galleria Kontupisteessä 17.10. alkaen valokuvanäyttely kotialbumeista

 
Galleria Kontupisteen "Kotialbumeista: Merenneito, grammari ja silakkamarkkinat" pystyttää valokuva-albumin näyttelytilaan. Gallerian seinillä helsinkiläisten kuvat saavat uudestaan paikan eri vuosikymmeniä mukailevien albumien sivuilla. Kotialbumien erilaiset materiaalit ja ilmeet — käsialat, musteen ja paperin värit, kulmateipit, välilehdet — rakentavat merkityksiä kuvien vierellä ja liittävät kuvat vahvasti aikaan ja ilmiöihin. Ne ovat osa sekä yhteistä historiaamme että henkilökohtaisia tarinoitamme, ja kuten monet muutkin tarinat, vain osittain totta.
 
Näyttelyssä katsotaan näppäilykuvia albumikulttuurin näkökulmasta. Esillä olevat kuvat on valittu kotialbumikuviin perustuvasta Albumit auki –arkistosta. Kuvat tarjoavat ainutlaatuisen näkymän kansalaisten arkeen ja juhlaan eri aikakausina. Näyttelyn kuraattoreina ovat toimineet helsinkiläinen Timo Huhtala, Lotta Djupsund (Suomen valokuvataiteen museo) ja Jani Suonperä (Lasipalatsin Mediakeskus Oy).
 
Valokuvanäyttely on esillä Galleria Kontupisteessä 17.10.2014 — 18.1.2015 ja se on toteutettu osana Galleria Kontupisteen ja Suomen valokuvataiteen museon KOVA -yhteistyöhanketta. KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi