Mellunmäessä kaavaillaan uusia asuintaloja vanhojen tilalle, keskustelutilaisuus 25.3. Mellarissa

 
Kaksi mellunmäkeläistä taloyhtiötä hakee tonteilleen kaavamuutosta, joka mahdollistaisi nykyisten asuintalojen purkamisen ja uusien talojen rakentamisen niiden tilalle. Tonteille tulisi asuntoja noin viisinkertainen määrä nykyiseen verrattuna.
 
Kaavamuutos koskee tontteja Mellunmäentien, Ounasvaarantien ja Pallaksentien rajaamalla alueella Mellunmäen metroaseman vieressä.
 
Tonteilla on nykyisin kolmikerroksisia rakennuksia, jotka ovat valmistuneet 1960-luvulla.
 
– Taloyhtiöt ovat lähteneet selvittämään vanhojen rakennusten korvaamista uusilla vaihtoehtona putkiremontille. Kaavamuutoksen lisäksi hankkeen toteutuminen edellyttää taloyhtiöiden osakkaiden hyväksynnän, arkkitehti Kaisa Karilas kaupunkisuunnitteluvirastosta kertoo.
 
Taloyhtiöiden teettämässä viitesuunnitelmassa rakennuksissa on pääosin kahdeksan kerrosta, ja korttelissa on lisäksi kolme 12–16-kerroksista tornitaloa. Rakennusten katutasoon on suunniteltu liiketilaa erityisesti Mellunmäentien varteen.
 
Keskustelutilaisuus 25.3. klo 18-20 Mellarissa
 
Kaavamuutoksesta järjestetään keskustelutilaisuus keskiviikkona 25.3. klo 18–20 kulttuuri- ja vapaa-ajantila Mellarissa, Korvatunturintie 2. Kaavan valmistelijat ovat tavattavissa kello 17 alkaen. Kaavan valmisteluaineisto on esillä 16.3.–10.4.mm. Mellarissa ja kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.
 
– Kaavamuutos toisi lisää asuntoja raideliikenteen varteen ja nykyisen kaupunkirakenteen sisään, eli se on lähtökohtaisesti kaupungin tavoitteiden mukainen. Selvitämme normaaliin tapaan suunnitelman vaikutuksia ja kuulemme naapuruston näkemyksiä, minkä jälkeen laadimme kaavaehdotuksen, arkkitehti Kaisa Karilas sanoo.
 
Tavoitteena on, että kaupunkisuunnittelulautakunta saa ehdotuksen käsiteltäväkseen ensi syksynä. Lopullisesti kaavamuutoksesta päättää kaupunginvaltuusto. KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi