KontuFestari lauantaina 22.8. Kontulan Kelkkapuistossa, luvassa mm. hyvää livemusaa Asasta Maaritiin

 

 
KontuFestarista on viimeisen kahdentoista vuoden aikana tullut yksi Itä-Helsingin suurimmista kulttuuri-tapahtumista. Tämä maksuton kansanjuhla järjestetään nyt 13. kerran Kontulan Kelkkapuistossa lauantaina 22.8.2015 klo 12-21. - KontuFestari tarjoaa tänäkin vuonna hyvää musiikkia sekä monipuolista ja -kulttuurista ohjelmaa yhteensä 17 eri bändin ja artistin esittämänä hienossa puistoympäristössä.
 
Päälavalla nähdään tapahtuman alkupuolella skidien rockyhtye Takuumiehet sekä Puistokabaree, joka tarjoaa iloisen musiikkiseikkailun Helsingin puistojen ystäville. Kitaristi Tuomo Orrenmaan tänä vuonna luotsaama ammattilaisten Stadin Juhlaorkesteri solistinaan Maria Hänninen esittää vuorostaan laadukasta soul-, funk- ja blues-henkistä musiikkia. SJO:n jälkeen suomalaisen hiphopin ja räpin legendaarinen pioneeri Asa bändeineen valtaa lavan ja Asan jälkeen kuullaan viime euroviisukarsinnoissa suuren yleisön tietoisuuteen nousseen Shava -yhtyeen esittämänä suomenkielistä bhangramusiikkia. - Iltapäivän vaihtuessa iltaan lavalle nousee energinen ja valloittava suomalais-afrikkalainen Helsinki-Cotonou Ensemble, joka on esiintymisillään kerännyt paljon kehuja maailmalla. Päälavan ohjelman päättää suomalaisen naisrockin edelläkävijä Maarit miehensä Sami Hurmerinnan kanssa.
 
Lisäksi festarin puistolavalla esiintyy iltapäivällä joukko kiinnostavia nuorten bändejä, jotka tarjoavat musiikkia laidasta laitaan (Kattikopla, New Generation MCS, Volta, Bastu, Recovery, Elsa ja murmelit, Quays ja Evade The Wonderland). Samalla lavalla kuullaan myöhemmin myös mm. Pelle Miljoonan yhtyeiden kitaristina ja Hanoi Rocksin perustajajäsenenä kunnostautunutta Stefan Piesnackia ja hänen bändiään sekä viime vuonna yleisön valloittanutta Helsinki Cigarbox Experience -orkesteria. Kongolaissyntyinen helsinkiläisräppäri Gracias tulee päättämän KontuFestarin puistolavan ohjelman.

Njassan työkiireiden vuoksi päälavan esiintyväksi juontajaksi on saatu Tarja Kujanpää.
 
Päälavan vieressä sijaitsevassa Aatteiden Teltassa on mahdollisuus tavata ja keskustella politiikkojen kanssa. Yleisöä palvelee festaritori, jossa tarjolla on monenlaista katuruokaa.
 
Tapahtuma on maksuton ja päihteetön. Omien alkoholijuomien tuominen Kelkkapuiston festarialueelle kielletty! Alueella rajoitetusti parkkipaikkoja, yleisöä pyydetään käyttämään julkisia kulkuneuvoja.
 
KontuFestarin järjestää KontuKeskus ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen ja nuorisoasiainkeskuksen kanssa. KontuFestari on myös osa alueellista Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -toimintaa ja se on tänä vuonna saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen, jolla tuetaan taiteen ja kulttuurin alueellista kehittämis- ja kokeilutoimintaa. Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi