Etsitään kaupunkiviljelijöitä Kostinkalliota elävöittämään!


 
Rakennusvirasto etsii kaupunkiviljelijöitä Kontulan Kostinkalliolle. Toiveena on löytää aktiivinen porukka hoitamaan aluetta tulevina vuosina. Viljelyn alustoina ovat kuormalava-viljelylaatikot. Kumppanina on Lähiöpuutarha-hanke teemalla Kontula Kukkii.
 
Kostinkallion naapuruston asukkaiden toiveissa on ollut yhteinen toimintatila ja puiston saaminen asukkaiden käyttöön. Puisto on avokalliota ja sen rakentaminen alkaa syksyllä. Puistoon tulee kulkua helpottava väylä ja valaistus. Rakentaminen painottuu vuosille 2017–18.
 
Viljely-aiheinen asukasilta 11.4.2016
 
Puiston pohjoisosaan on jatkossakin varattu tilaa viherpeukaloille, niille jotka haluavat viljellä lähellä kotiaan. Nyt on oiva mahdollisuus tarttua omatoimiviljelyyn ja tulla paikan päälle yhteiseen tilaisuuteen Kontula kukkii – hankkeen kera Kontulan kirjastoon 11. huhtikuuta 2016 klo 17.00–19.00.
 
Kaupunki kustantaa Kostinkallion kaupunkiviljelijöiden viljelylaatikot ja mullat. Viljelylaatikoiden asentaminen ja mullan lisääminen on viljelijöiden vastuulla samoin kuin taimien hankkiminen, istuttaminen ja hoitaminen kesän aikana.
 
Viljelypaikkoja on rajoitetusti. Kaikki viljelijät palkitaan – kolme vastuuvetäjää palkitaan viljelykirjallisuudella ja muut pienellä mukavalla hankkeeseen liittyvällä palkinnolla.
 
Viljelylaatikot kootaan keskiviikkona 25. toukokuuta 2016 klo 14.00 alkaen ja istutustalkoot järjestetään seuraavalla viikolla tiistaina 31. toukokuuta klo 14.00 alkaen.
 
Kaupunkiviljely on osa vihervuoden 2016 tapahtumia. Toimitaan yhdessä Lähiöpuutarha-hankkeen kanssa.

Tervetuloa Kontulan kirjastolle!
 
Lisätietoja tapahtumasta antaa sähköpostitse:
projektipäällikkö Tea Karjalainen, rakennusvirasto etunimi.sukunimi@hel.fiKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi