Tulossa Skidirock 27.5., Ihana Kivikko 29.5. ja OstariFestari 12.6.Mellunkylässä on lukuisia kiinnostavia tapahtumia touko-kesäkuussa. Tiedossa on tilaisuuksia näyttelyistä aluefoorumeihin, pihakirppiksistä festareihin. Alla poimintoja Mellunkylän tapahtumakalenterista:

> Galleria Kontupisteessä Arjen muotokuvia ihmisistä
 
Kontupisteen Gallerian edellinen Poliittisen valokuvan festivaalin ja Oksana Yushkon valokuvanäyttely Kontupisteessä vei meidät Krimille. Nyt siirrymme takaisin kotimaahan. 
 
Kuvaaja Teemu Ullgrenin näyttely Kontupisteen Galleriassa on yhteistyöhanke kuvaajan, Itiksen ja Kontulan Symppisten sekä Galleria Kontupisteen kesken. 
 
Yhtenä tavoitteena oli saada ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta saada kuvia itsestään, kokemus kuvattavana olemisesta ja muisto itsestään.
 
Kuvissa esiintyy tavallisia ihmisiä, lähinnä itä-Helsingistä, joiden elämä tai valinnat eivät ole olleet helpoimmasta päästä. Kuvat ja kuvatekstit on työstetty yhdessä kuvaajan ja kuvattavien kanssa.
 
Valokuvanäyttely Galleria Kontupisteessä
4.5.-4.6.2016
ti-pe klo 9-18, la klo 10-15
 
 
> Skidirock viettää 20-vuotisjuhliaan Kurkimäessä perjantaina 27.5.
 
Kurkimäessä vuosittain järjestettävä Skidirock -tapahtuma viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan. Tapahtuma lukeutuu yhteen Suomen suurimmista, maksuttomista lastenkulttuuritapahtumista. Pablo Salmes on aikanaan ollut perustamassa tapahtumaa ja toimii nykyisin oman toimensa ohella sen tuottajana. 
 
Vuosi sitten Mellunkylä-lehti kysyi Pablolta, kuinka alunperin Kurkimäen lastenmusafestarina ja sittemmin vuodesta 2004 lähtien Skidirockina tunnettu tapahtuma sai alkunsa?
 
- Idea tapahtumasta, eräänlaisesta Kurkimäen lastenmusafestarista, syntyi Juha Rissasen kanssa eräässä ruokapöytäkeskustelussa vuonna 1995. Silloin Kurkimäen korttelitalossa toimi vielä Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus, jolta saatiin avustus kuten myös sosiaalivirastolta ensimmäisen tapahtuman järjestämiseksi vuonna 1996, Pablo kertoi tuolloin.
 
- Silloin raha ei ollut ongelma. Nykyään tilanne on toinen. Vaikka Skidirockia tehdään talkoovoimin yhteistyössä monen eri paikallisen toimijan kanssa sekä oman työn ohella, niin kaikesta tapahtuman saamasta arvostuksesta huolimatta rahoituksen järjestäminen ja avustusten saaminen tapahtuman järjestämiseksi on tänäkin vuonna ollut työlästä, Pablo toteaa nyt keväällä. 
 
Kireästä taloudellisesta tilanteesta huolimatta Skidirockilla on tänäkin juhlavuonna 27.5. klo 9.30-14.00 tarjolla monenlaista ohjelmaa Leikkipuisto Kurkimäen piha-alueella (Karpalokuja 7). Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 
Ohjelma:
klo 9.30-9.45 Keinutien ala-asteen kuoro/Pk Viklan kuoro/Kassandrakuoro/Kidols voittaja
klo 10.00-10.30 Takuumiehet "20-vuotta" juhlakeikka
klo 10.45-11.15 Pentti Rasinkangas & MuuSika Pupular
klo 11.30-12.00 Päistikka 
klo 12.15-12.45 Maria Baric Company 
klo 13.00-13.30 Fazzitazzi 
klo 13.45-14.00 Dream On Big Band 
Festarialueella on tarjolla paljon muutakin ohjelmaa. Lisätietoja: www.facebook.com/skidirock/
 
 
> Ihana Kivikko -kyläjuhla sunnuntaina 29.5.
 
Perinteistä Ihana Kivikko –kyläjuhlaa vietetään sunnuntaina 29.5.2016 klo 10-14 Leikkipuisto Kipinäpuiston piha-alueella. Juhlassa on tarjolla monipuolista ohjelmaa niin tapahtuma-alueella kuin lavallakin. - Paikalla on hevosajelua, kirpputori, arpajaiset, Musikanttien kahvio sekä erilaisia myyntipisteitä. Mikaelin seurakunnan toimintapiste, partiolippukunta Kurkisuon Rusakot esittelee partiotoimintaa ja Herttoniemen VPK:n paloauto on paikalla ja luvassa on mahdollisesti myös pieniä sammutusharjoituksia. Lavalla vuorostaan kuullaan musiikkia ja nähdään erilaisia tanssiesityksiä. Alueelliset toimijat ovat hyvin edustettuina esityksissä. Lavaohjelma oli tätä lehteä tehtäessä vielä työn alla, mutta luvassa on ainakin Maddaleenan esitys lapsille, Maria Baric Companyn lastenmusiikkia, Kivikon itämaisten naisten tanssiesitys, Baladi ry:n tanssiesitys, Eläkeläisten lauluryhmä Kipakoiden laulua sekä mellunkyläläisen Stone Bros -yhtyeen keikka.
 
 
> Helsinki-päivänä 12.6. Kontulan OstariFestarin ohjelmassa mm. nukketeatterikonsertti ja Tuomari Nurmio & Folk-Liisa Duon keikka
 
Helsinki-päivän klassikkoihin lukeutuva koko perheen maksuton OstariFestari-tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 11. kerran sunnuntaina 12.6. klo 11-18 välisenä aikana Kontulan ostoskeskuksessa.
 
Helsinki-päivänä on luvassa monenlaista ohjelmaa aamupäivästä illansuuhun asti. Ennen OstariFestarin päälavan ohjelman alkua Kontula-Seura tarjoilee 12.6. klo 11-13 ostarin keskusaukiolla Helsinki-päivän kahvit alueen asukkaille. Samalla istutetaan kukkia ostarin keskusaukiolle. Kontulatalon asukastila Wanhassa Postissa Maria Baric Company & Teatterimuseo järjestävät klo 11.00-12.30 työpajan perheille, jonka ohjelmassa on eläinaiheisten teatterinaamioiden ja teatterinukkien valmistaminen (alle 6v. yhdessä vanhempien kanssa, yli 7v. voivat osallistua työpajaan myös ilman vanhempia.)
 
OstariFestarin päälavalla nähdään klo 13-18 välisenä aikana mm. Maria Baric Companyn Salaisuuksien sateenvarjo - visuaalinen koko perheen nukketeatterikonsertti, levynjulkistamiskeikan tekevä Kontulan Symppiksen Matala Kynnys -orkesteri, suomalais-brasialainen Rundfunk -bändi sekä Tuomari Nurmio & Folk-Liisan Duo.
 
Lisäksi ostarin alueella nähdään päivän mittaan pariinkin kertaan kantaesityksensä saava Teatteri Kontulan uusi Franz Kafkan kertomuksiin pohjautuva epsodinäytelmä Kafka Kontulassa.
 
OstariFestarin järjestää Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi